Sverigesmodellen

Fonden Føniks ser “Sverigesmodel” som brobygger mellem socialfaglig og socialpædagogisk indsats.
Vi i gennem længere tid været nysgerrige på Boråsmodellen/sverigesmodellen og vi ser flere positive muligheder ved denne tilgang. Vi er på Føniks parat til at indgå i samarbejde med de kommuner, der i denne tid afprøver og tilpasser Sverigesmodellen til netop deres behov.
Vi har i vores analyse af sverigesmodellen og igennem dialoger med eksperter på området fundet frem til en af de afgørende elementer for at opnå succes med sverigesmodellen – brobygning og tæt samarbejde.
“Den socialpædagogiske indsats er afgørende for, at Sverigesmodellen kommer til at virke. Det element er netop fuldt integreret i Sverigesmodellen, nemlig at Sverigesmodellen indebærer et styrket samarbejde mellem socialpædagoger og socialrådgivere i myndighedsindsatsen. Disse to citater er taget fra den præsentation, som Herning Kommune turnerer rundt med, når de fortæller om de positive effekter af Sverigesmodellen”

Artikel af næstformanden i socialrådgiverforeningen Niels Christian barkholdt: https://ncbarkholt.wordpress.com/2015/10/30/sverigesmodel-bygger-bro-mellem-socialfaglig-og-socialpaedagogisk-indsats